Fraktfritt över 500 kr /Snabb leverans

Resa till Abuja, Nigeria

|5/06, 2024

Resa till Abuja, Nigeria

Förra månaden hade jag möjligheten att besöka Abuja, Nigerias huvudstad. Det var en resa fylld med kulturella upptäckter, vackra landskap och – mest minnesvärt – ett besök till en av stadens  (enligt rekommendation) bästa skönhetssalonger. Tanken och förhoppningen var att jag skulle kunna lära mig mer om skillnaden mellan ljus och mörk hy när det gäller behandlingar.

Här är en inblick i min resa och min upplevelse på skönhetssalongen som verkligen var en intressant upplevelse.


Första Intrycket av Abuja

Abuja är en stad som  tvärtemot vad man kanske tror, har breda boulevarder, modern arkitektur och grönskande parker. Efter att ha checkat in på mitt hotell bestämde jag mig för att utforska staden. Första dagen spenderades med att besöka Nike Art gallery, som även finns i Lagos som jag beökte förra året. Galleriet innehåller enbart afrikansk konst och är väldigt imponerande med fantastiska färger och motiv.

De tillverkar och trycker även tyger med olika mönster på plats och jag blev visad hur de tar fram den blå färgen indigo. Det är som en buske/mindre träd med stora frön på som de maler manuellt och tillsätter vätska för att sedan färga tygerna. Mönstren berättar olika historier och händelser.


Mellon SPA

Mitt i detta äventyr ville jag unna mig något speciellt och bestämde mig för att besöka en lokal skönhetssalong. Efter att ha fått rekommendationer från hotellets personal bokade jag en tid på Mellon SPA, känd för sina lyxiga behandlingar och professionella personal. Facebook Mellon

Det var lite svårt att hitta, entren var ganska anonym, men när jag klev in på salongen möttes jag av en varm och inbjudande atmosfär. Interiören var modern men ändå mysig, med dämpad belysning och lugnande musik som spelades i bakgrunden. Spa't visade sig vara muslimsk och inga män fick vara där inne. 

Behandlingen

Jag valde en klassisk ansiktsbehandling  med fokus på fukt, där terapeuten använde naturliga produkter som  blandades till just innan behandlingen. Rengöring, exfoliering och en återfuktande mask applicerades noggrant. Efter behandlingen kändes min hud otroligt mjuk och strålande, dock berättande terapeut inte så mycket vad som ingick i produkterna/behandlingen.

Upplevelsemässsigt var behandlingen annars lik de som vi utför på salongen, bortsett från värmen, det var ungefär lika varmt i behandlingsrummet som utanför - ca 38 grader...


Åkte nästa dag till vad jag trodde var en salong, men visade sig vara enbart en butik där jag köpte lite inhemska produkter. Måste säga att standarden på produkterna är väldigt hög och det finns en mängd olika att välja bland.

Jag besökte även Jabi Lake, ett fint och grönskande område och även det närliggande shoppingcentret för lite shoppingterapi. Millennium Park var också en favorit, där jag kunde ta en lugn promenad och njuta av den vackra naturen.


Sammanfattning

Min resa till Abuja var en oförglömlig upplevelse, det kanske inte är det första stället man tänker på att resa till men det är ett resemål du kommer att minnas. 

Tack, Abuja, för en underbar upplevelse. Jag ser fram emot att återvända snart och lära mig mer!