Fraktfritt över 500 kr / Snabb leverans

Alex cosmetic

|17/03, 2021

Alex cosmetic

Nu var det länge sedan vi skrev något på bloggen och vi tänkte berätta lite om de produkter vi använder hos oss, både till försäljning och i behandling.

Vi börjar med Alex cosmetic som vi har haft i ca 3 år och vi var den första salongen i Stockholm som började med dem. 

Alex kommer från Tyskland och har funnits sedan 1940-talet. De tänker och agerar holistiskt och deras produkter bygger på grunderna kosmetik, teknik. örter och botanik.

Alex cosmetic har produker för de flesta hudtillstånd och hudtyper och deras mest kända produkt/behandling är Herbs2peel.

Herbs2peel används i behandling och görs i två olika utföranden. Det är en helt naturlig peeling-metod för hudföryngring baserad på en blandning av rena ekologiskt odlade örter.

Den naturliga kompisionen är helt fri från kermiska ämnen, syntetiska bindemedel och slipmedel och utan några toxiska biverkningar.

Behandlingen görs i två olika styrkor B-peel (beauty) eller C-peel (correcting). B-peel behandlingen kan i princip alla göra och den fungerar ungefär som en aha-peel, den kan man också göra flera behandlingar av som en kur.

C-peel behandlingen är framförallt för en oren hy, solskador, spänstfattig och vid acne. Här får du en riktig avfjällning av huden och det är derför lämpligt att göra den två dagar innan ledighet pga fjällningen.

Fördelar med B-peel:

Verkar ålders-förebyggande, ger glow, reglerar orenheter och förstorade porer. Kan göras som enstaka behandling, som tillägg i ansiktsbehandling eller med fördel som kur för bästa resultat.


Fördelar med C-peel:

Förebygger ålderstecken, antiage, porsammandragande, renande vid acne och oren hy, pigmentering, ärr, solskador. spänstfattig hy.

Görs som enstaka behandling med en B-peel som uppföljning ett par dagar efter.  


Alex cosmetic är för dig som vill ha en naturlig hudvård som även ger långsiktiga och effektiva resultat. Både B-peel och C-peel är helt ekologiska och har ändå effekt som kemiska peels.