Fraktfritt över 500 kr / Snabb leverans

Probiotisk hudvård

|30/03, 2021

Probiotisk hudvård

Probiotika är levande mikrober (vanligtvis baktierier) som är nyttiga för dig!

De flesta av oss känner till att probiotika är bra för tarmhälsan, men de är också väldigt viktiga för din hud.

21% av ditt mikrobioms mångfald finns i huden och 29% i tarmarna!

Ett blalanserat mikrobiom i coh på huden skyddar mot patogener och dämpar inflammationsrelaterat åldrande. Esse utvecklar probiotika som kan förändra den mikrobiella ekologin på huden mot ett hälsosamt, mångskiftande ekosystem.

Probiotiska mikrober formar en barriär på hudens yta som blir som en naturlig rustning.

De goda mikroberna som finns i ess produkter syftar till att konkurera ut de elakartade mikroberna som skyndar på hudens åldrande. Den mikrobiella ekologin på huden förbättras således.

Starka konserveringsmedel och andra syntetiska ingredienser kan destabilisera hudens hela mikrobiom. För att uppnå bästa möjliga resultat rekommenderar vi att man endast använder Esse produkter i din dagliga hudvårdsrutin.


1,000,000,000,000 är det uppskattade antalet individuella mikrober på din hud!

Allt ifrån det att esse startades år 2002 har de hållit sig till sina grundläggande värderingar att vara ekologiskt certifierade, stödja rättvis handel, veganska och emot djurförsök. De är också koldioxidneutrala.


Esse finns för flera olika hudtyper och hudtillstånd och vi använder dem i våra vanliga ansiktsbehandlingar. Det går också att göra tillägg såsom ampuller och peels. Fråga gärna din hudterapeut.