Fraktfritt över 500 kr /Snabb leverans

Tips för att behandla pigmenteringar som kommit under sommaren

|27/08, 2023

Tips för att behandla pigmenteringar som kommit under sommaren

Att få bukt med pigmenteringar efter sommaren kräver en kombination av hudvård- och livsstils rutiner så att din hud återfår en hälsosam lyster.
För mycket sol under sommarmånaderna kan led till olika varianter av pigmenteringar såsom fräknar, melasma och en ojämn hudton. Här kommer lite tips på vad du kan tänka på.

  1. Solskydd: Förhindra fortsatta pigmenteringar genom att använda solskydd dagligen, helst med spa 30 eller högre. Kom också ihåg att återapplicera speciellt viktigt under varma soliga dagar. 

  2. Rengöring: Använd en mild rengöring som inte tar bort för mycket av det naturliga fett som finns på din hud som skydd. Starka rengöringar gör huden mer oskyddad.  

  3. Exfoliating:. Peela din hud regelbundet men se till att inte göra det för mycket eftersom detta också kan leda till att huden blir mer mottaglig. Enzympeelingar brukar fungera bra även om du har känslig hud. 

  4. Vitamin C: Vitamin C serum är kända för sina uppljusande egenskaper. De kan hjälpa till med att ljusa upp pigmenteringar, boosta collagen produktionen, samt skydda huden mot fortsatta skador. Använd vitamin C serum varje morgon innan dagcreme och spf.

  5. Retinol: Lägg till retinoler i din kvällsrutin. Dessa A-vitamin derivat hjälper omsättningen av celler, ljusar upp pigmenteringar och förbättrar hudstrukturen. Börja med en låg koncentration för att undvika stramhet och irritation.

  6. Fukt: Använd fuktcremer för att undvika att din hy blir uttorkad och på så sätt också mer mottaglig för solens strålar. Kolla så att produkterna inte innehåller parfym, eteriska oljor som kan ge solfläckar.

  7. Professionella behandlingar: Behandlingar såsom kemiska/green peels och microdermabration kan hjälpa mot pigmenteringar, även laserbehandlingar.

  8. Var konsekvent: Resultat tar tid, så var tålmodig och håll fast vid din hudvårdsrutin. Resultatet kanske inte kommer omedelbart, men med noggrann rutin hemma och gärna i kombination med salongsbehandlingar, kommer du få positivt resultat.

  9. Kontakta hudläkare: Om du märker att en fläck ändrar form, börjar klia, blir rött eller mörknar så kontakta alltid en hudläkare för diagnos.

Komihåg att få en hy med glow efter en sommar med sol kräver att du håller dig till din hudvårdsrutin och framförallt kommer ihåg att använda solskydd. Det är inte omöjligt att få bort pigmenteringar men det kan ta tid.

Bild Dermaquest