Fraktfritt över 500 kr /Snabb leverans

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

|25/11, 2023

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

Vad är SHR och varför skall du kolla om din hudterapeut är medlem?

SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som bildades 1955, är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige. Det är en rikstäckande ideell förening utan facklig religiös eller politisk tillhörighet, som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. SHR är anslutet till den internationella branschorganisationen CIDESCO, med säte i Schweiz.

SHR:s ansvar är att verka för ett seriöst och kompetent yrkesutövande med ansvarskänsla. Fokus skall ligga på etik, kvalitet samt kundens säkerhet och trygghet. SHR är idag en viktig faktor för yrket och tar ansvar för både utbildning av hudterapeuter och för slutkonsumentens trygghet samt för kommunikation till allmänhet och myndigheter om hudterapeutens arbete. 

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att vi som medlemmar har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. Vi arbetar efter SHR´s etiska regler och vi har behandlingsskadeförsäkring. 


Vad gör SHR

SHR:s styrelse arbetar aktivt med bl.a. utbildningsfrågor/fortbildningsfrågor, medlemsservice, myndighetsarbete, branschbevakning och marknadsföring.

Varje år anordnar SHR flertalet vidareutbildningar för sina medlemmar. Som SHR-ansluten hudterapeut har en möjlighet att genomföra test för att erhålla gesäll- och mästarbrev samt certifikat för nålepilation, IPL/laser och specialiserad hudterapeut. Därutöver hålls regelbundet föreläsningar inom aktuella ämnen såsom laser, försäljning och dermatologi med mera på både regional och lokal nivå.

SHR är arrangör av den stora fackmässan "Hud & Kosmetik". På mässan finns de flesta utställarna inom hudvård för att visa det allra senaste i branschen. SHR ger också ut en facktidning ”Hudterapeuten” fem gånger per år. Den belyser viktiga ämnen och aktuella händelser för hudterapeuter så såsom lagändringar, hygienbestämmelser och nya trender i yrket.


Som ni förstår så verkar SHR för att din hudterapeut skall vara välutbildad, ha kunskap om trender och aktuella behandlingar, samt kanske det viktigaste av allt inneha en behandlingsskadeförsäkring. Vi går mot behandlingar som är mer resultatinriktade och med det ökar också risken för skador som kan uppkomma.  Vi vill att du skall vara i säkra händer.


Länk till film